Over mijn schrijven

Dit ben ik

Naam

Iris Weerkamp

 

Leeftijd

38 jaar

 

Schrijfster

blogs, columns en verhalen

 

Meest trots op: 'Willem', mijn 


eerste column in het blad bij Promens Care. Het is luchtig en beschrijft hoe ik naar 'andere mensen' kijk en hoe ik van hen kan genieten.

 

Leukste commentaar: 'vooropgesteld, je kunt schrijven. je hebt een losse pen en je stukken lezen lekker weg,'  deze twijfel is er natuurlijk altijd, dus als iemand dat even zegt is dat erg fijn. Het commentaar van deze schrijver moedigde mij aan om door te gaan en te leren. want veel mooier kan altijd, maar als er maar een begin is.

 

Minst leuke commentaar: Vroeger op school had ik heel erg mijn best gedaan op een verhaaltje, toen een jongetje uit mijn klas beweerde dat ik het had overgeschreven:-(   dat vond ik natuurlijk super oneerlijk

 

Schrijfdroom: een boek uitgeven, waarin mijn ontwikkelingsproces centraal staat. De titel is er al en een deel van mijn verhaal ook. Dat moet dus lukken.

Schrijfbiografie

Schrijven deed ik al vanaf ik dat kon en daarvoor.

Getekende boekjes werden getekende boekjes met woorden geschreven door familieleden.

Toen ik mijn eigen woorden op papier kon zetten, deed ik dat meteen. Ik geloof dat ik in het begin niet zo origineel was met het overschrijven van botboekjes, maar het was zeker een goede leervorm. Mijn verhalen gingen daarna meestal over realistische zaken, dicht bij huis, want ik hield ervan dat de dingen klopten met de werkelijkheid. 

Op de middelbare school kreeg mijn schrijven een spannende wending met veel moorden, geïnspireerd door het lezen van vele thrillerboekjes in die tijd.  

Na een stilstand van het schrijven, kreeg deze in mijn twintiger jaren opnieuw vorm. Ik experimenteerde met blogs, maar schreef vooral voor mezelf over mijn eigen ontwikkeling. 

Op dit moment wil ik graag weer verder met schrijven en dat doe ik op deze site eerst met alledaagse stukjes uit mijn leven. 

Verder zijn er veel schrijfplannen in mij en hoop ik dat er nog een keer een boek van mij verschijnt. Over de ontwikkeling hou ik jullie dus op de hoogte!

Schrijfportfolio

Benieuwd wat ik nog meer heb geschreven?

Hier kun je een paar stukjes vinden die in het verleden ergens zijn geplaatst.

 

2017   

  • http://hartgeschreven.nl/dankbaarheid-gastschrijver-iris-weerkamp/ 

2015

  • https://issuu.com/promenscare/docs/spiegel_3__2015_bladerbaar
  • https://issuu.com/promenscare/docs/spiegel_3__2015_bladerbaar

 2014

  • 'Willem' in de Prof
  • https://issuu.com/promenscare/docs/spiegel_2014_bladerbare_pdf_

2008  https://www.jenaplan.nl/userfiles/files/mensenkinderen/Mk2008-05_jg23_nr5.pdf