Over mij

Iris, is de naam die mij is gegeven. Ik ben altijd trots op die naam geweest. Toen ik wist dat het regenboog betekende, tekende ik altijd regenbogen en ik vond de kleuren belangrijk om me heen. Mijn naam zegt veel over mij en over mijn leven, daarom introduceer ik mezelf hiermee.

Net als de regenboog ben ik kleurrijk en ken ik tot op heden veel kleur in mijn leven. Dat betekent dat ik veel dingen leuk vind en ontzettend veel ideeën heb. Ook laat het de kleuren in mij zien, kenmerkt het de verschillende emoties, gevoelens en ervaringen die ik ken. Ik ken hemelse hoogtes, maar ook enorm diepe dalen. Dat hoort erbij als je een regenboog bent, want je kunt alleen leven van de regen en de zon. 

De natuur maakt me blij en ik kan intens genieten van de schoonheid van het leven om me heen. Simpele dingen maken me blij: een kop koffie in de zon, een goed boek, stil zitten in het gras en een wandeling in een mooie omgeving. 

 

Net als kleur hou ik van beweging in mijn leven. Ik hou van reuring om me heen en van nieuwe dingen, van speelsheid en vrolijke energie. Ik hou van mensen en van het delen met hen van de mooie en minder mooie dingen van het leven.

Het liefst ben ik onderweg ergens naar toe, zowel in de letterlijke zin als in de zin van het leven. Een beetje reizen vind ik daarom heerlijk. En om mezelf wat in beweging te houden, maak ik regelmatig een wandeling en doe ik aan spierengym;-)

 

Net als mijn naam ben ik een bloem in het leven. Mijn hele leven kenmerkt zich door groei. Het vinden van de juiste bodem, uitzoeken wie ik in potentie ben en als welke bloem ik wil bloeien. Ik hou van het bestuderen van mijn blaadjes en van de blaadjes van de bloemen van me heen. Zo leer ik mezelf en het leven kennen. Ik ben geïnteresseerd in al het groeigedrag om me heen. Ik hoop op een dag parmantig in een gezonde groene wei te staan, waar ik kan bloeien zoals ik ben op alle facetten in mijn leven. 

Voor mij is het schrijven weer een begin om een stuk van mij te laten leven, een mooie bloem te maken in een mooie wei.