· 

Altijd welkom

Mijn ouders wilden vooral graag genieten van het leven toen ik met het verhaal over misbruik kwam. Mijn timing was niet juist. 

Mijn moeder had kort ervoor een ziekteproces doorlopen waardoor het op zich begrijpelijk was dat ze anders tegen het leven aan keek. Maar ja er zijn soms gewoon belangrijke dingen waar je het over moet hebben. Althans zo dacht ik

 

De timing was vroeger wel vaker niet juist en daar hield ik als kind en in mijn latere leven als volwassene rekening mee. Niet huilen op een verjaardag en niet uit de school klappen over iets vervelends als je net lekker samen televisie kijkt of een weekendje weg bent.

Ik had hier later behoorlijk last van, want precies! al die dingen die er zogenaamd niet mogen zijn, komen natuurlijk precies boven water als het even niet zo handig of gepast is.

Het is niet zo dat ik nu expres feestjes wil verstoren ofzo, maar ik hield er later wel meer rekening mee. Kwamen er onaangename gevoelens naar voren dan ging ik gewoon even niet heen.

 

De laatste tijd echter, merk ik dat ik er een handje van heb om mezelf toch ook weer aan banden te leggen. Ik vind dat het moment perfect moet zijn. En daarom ben ik met dwanggedachtes en vervelende gevoelens tijdens een avondje relaxen niet zo blij. Ik druk het opzij, doe zelfs een beetje onaardig naar mij. Want ik zie ze als stoorzenders al die opkomende gevoelens en gedachtes. En hier herken ik ineens het gedrag van mijn ouders in mezelf. En dat wil ik veranderen. Ik wil weer wat liever voor al die zorgen en emoties zijn. En probeer vooral minder perfecte momenten te creëren. Die weet ik, komen vanzelf wel voorbij.

 

Het kost even moeite maar vandaag voel ik me weer vrij. Soms is een moment niet zo handig, dan doe ik het stilletjes of even in een klein pakketje en maak ik later wat meer tijd. Maar nare gedachtes, gevoelens die ingewikkeld zijn en andere opkomende issues, ze zijn gewoon weer alle dagen welkom in mij. Want ze moeten er nou eenmaal even zijn en kennen geen planning van tijd. En zo stroomt het leven weer wat losjes voorbij en ontstaan er juist weer prachtige momenten van liefdevol samenzijn.

Reactie schrijven

Commentaren: 0