· 

Keuzes

Het leven staat bomvol van de keuzes. En ik heb er letterlijk nogal wat vrijheid in. Elke dag weer, te beginnen bij de wekker die afgaat. Ga ik er uit of blijf ik nog even liggen?

Wat voor kleding trek ik aan? Ga ik met de auto of de fiets? en ga zo maar door.

Soms is het fijn om zoveel keuzevrijheid te hebben. Maar bij mij levert het de laatste tijd nogal wat keuzestress op.

En daarom ben ik extra trots op mijn schuurtje.

Want daar was nogal wat mee aan de hand. En het was een keuzevol proces. En daarom is het extra knap en dapper dat ik me er met al die keuzes door heen heb geslagen.

De reparaties, de kleur, maar ook simpele beslissingen als in welke kleren ga ik tussendoor de deur uit, vullen de dag. En ik maak me er redelijk ontspannen vanaf.

 

Vroeger vertelde mijn moeder over een tante die altijd heel lang deed over de verzorging van haar kinderen. Ze kon geen keuzes maken en dacht overal over na. Mijn moeder werd daar wat iebelig van, wat te begrijpen is. Maar ik merk dat ik wel mee kan leven met haar. Want blijkbaar kan er iets in je leven gebeuren waardoor simpele dagelijkse routines en verantwoordelijkheden voor dagelijkse keuzes moeizaam kunnen gaan of zwaar kunnen zijn.

Hoe het precies komt, kan ik je ook niet vertellen, maar het doet soms pijn om zolang met simpele dingen bezig te zijn.

En zoveel stress en moeizaamheid te ervaren bij de dagelijkse keuzes die op mijn pad komen.

 

Daarom ben ik extra blij met mijn afterZwedenflow waarin ik het blijkbaar weer beter aankan om mezelf te besturen en keuzes relatief snel kan maken. En dat zorgt voor een ontspannen roze verflaag. Het proces is nog niet helemaal ten einde, maar ik ben blij met het resultaat van zowel mijn innerlijke als uiterlijke proces.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Marlies (dinsdag, 01 augustus 2023 15:05)

  Ik hou van jou en van de manier waarop je zo dapper van alles bespreekbaar maakt. Een liefdevol lichtje laat schijnen voorbij het oordeel dat misschien zo makkelijk en snel geveld is, opdat we elkaar een beetje beter kunnen gaan begrijpen, leren van elkaar en zo samen groeien in meer compassie, liefde en begrip.

  Knap lieve Iris dat je zo open op komt dagen in het leven dat soms zo’n uitdaging is en er gaandeweg iets heeeeeel erg moois van maakt

 • #2

  iris bankje (dinsdag, 01 augustus 2023 19:46)

  Dank je wel lieve Marlies voor je lieve commentaar!