· 

Oplossing

Hoe doe ik het? Die vraag dringt zich steeds aan me op. Hoe kan het dat ik het ineens weer kan? Ik wil de oplossing zo graag weten, zodat ik het een volgende keer ook kan.

 

De dagen zijn soms een verschil van dag en nacht. De problemen van gisteren zijn nog precies de problemen van vandaag, toch kijk ik er anders tegen aan.

Ineens ben ik ontspannen, in het hier en nu en ik laat alle zorgen en gedachtes komen en gaan. En zo kan ik dus alle probleempjes en keuzes ook aan.

En ik wil dus graag het geheim weten, de sleutel van deze ineens zo verfrissende aanpak. Het voelt wel fijn en helder en weer zoals vroeger. Waar komt dat ineens vandaan.

In plaats van me in zorgen vast te bijten, bijt ik me vast in het waarom van dit veranderende patroon.

 

Rustig ga ik mijn gangen na. Ok, ik ontdek wel gedragsveranderingen die ik ook wel eens toe probeer te passen als het minder goed gaat, maar dan werken ze niet. Hier lijkt het dus niet helemaal aan te liggen.

Wat heb ik dan gedaan? Ik wil dit zo graag weer. De vraag blijft maar sudderen. En dan leg ik me ook daar maar bij neer.

Het lijkt toch over het algemeen onbewust te zijn gegaan. Misschien zoals de knoppen aan de bomen, die ineens open gaan.

Iets in het onderbewuste heeft de ontspanning ingezet.

O, ik hoop dat het zo blijft. Maar ik laat los. Laat de oplossing maar gewoon zien in mijn lijf.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0