· 

Naar waar het echt over gaat

Vandaag lig ik in bed en voel ik wat er is in mijn lijf en wat er is in mij. En dat is eigenlijk heel fijn. Er komen van allerlei onderwerpen langs en ik mag me ook gewoon even fijn voelen met fijne beelden en gedachtes.

 

De laatste tijd ging het vooral over het beheersen en controleren van de dingen in mijn leven. Over het afwerken van activiteiten op de dag. Een soort van als taak hebben 'de dag volbrengen'.

En dat is natuurlijk niet waar het in het leven over gaat. Ik besef me hierin dat ik vooral heel weinig heb gevoeld. En dat ik een poosje heb gemist waar het echt over mag gaan.

Over pijn en ongemakken, maar ook over geluk en zegeningen. Over ontspannen en plannen maken.

 

In de dagen van zorgen en dwanggedachtes lijk ik mijn werkelijke gevoel af en toe totaal te vergeten en daarom is het fijn dat er deze dag weer een dimensie lijkt te zijn toegvoegd aan mijn leven.

Al moet ik zeggen dat het 'afwerken' van lijstjes en controledingetjes me ook een soort simpelheid heeft gegeven van het bestaan die best verslavend is en waar ik soms naar terug wil. Toch is er altijd dat diepere gemis. En de wens dat het leven weer ergens over gaat.

En het is fijn dat daar nu tijd voor komt. Voor het overdenken van belangrijkere zaken en voor gewoon de ontspanning vinden in mijn bed.

Reactie schrijven

Commentaren: 0