· 

Onverwacht Genieten

Het is een verrassing en dat is altijd het leukste. Wanneer het geluk onverwacht komt aangeblazen door de wind is dat het meest genieten geblazen.

Als kind en jong volwassene had ik het er moeilijk mee. Vakanties, uitjes, weekendjes weg, feestjes. Momenten waarop je moet genieten. Maar dat lukte dan niet echt. Dat voelde als falen en was voor mij vaak een gevecht.

Later stelde ik dan ook geen eisen meer aan mijn reisjes. Ik mocht er lachen en huilen en dan kwam het genieten op een bepaald moment vanzelf, of gewoon lekker niet.

Dat werkte druk verlagend en bracht kleine verrassingen zoals ook vandaag.

Het is leuk als de uitjes die ik plan naar zee fijn zijn, maar ik loop er toch twee keer met een moe en vol hoofd. De frisse wind is er fijn, maar de moeheid en de zorgen overheersen.

Vandaag heb ik niet eens zo'n zin om te gaan, maar ik moet er eventjes tussenuit.

Bij aankomst voel ik een lichte windvlaag door mijn haar, de zon schijnt op mijn gezicht. Zo licht voelen de gedachtes in mijn hoofd ook en een glimlach verschijnt op mijn gezicht bij de aanblik op de zee.

Heerlijk de najaarszon, de wind, het lopen, het kopje koffie met gebak. Puur genieten geblazen, zomaar op een onverwacht moment.

Reactie schrijven

Commentaren: 0