· 

Automatisch

Pijn is fijn, zeggen ze wel eens. Nou, ik vind deze pijn helemaal niet fijn. Ik kan niet goed uitleggen wat ik precies met mijn benen heb gedaan, maar ze doen pijn. Het is net of ze niet meer in de juiste verhouding willen staan en dat maakt bewegen lastig en pijnlijk.

 

Geloof in het herstelproces is er ten dele en daarvoor is rust natuurlijk noodzakelijk. Ik probeer het bewegen af te wisselen met af en toe even liggen. Maar van het liggen word ik gek. Zodra de pijn start en ik denk dat het het beste is om even rustig stil te blijven liggen en door te ademen, is mijn eerste neiging om het bed weer af te springen voor een volgende houding.

Ik hou niet van op bed liggen en ik hou niet van niet bewegen.

 

Ik wil naar het volgende avontuur, wandelen, dansen, naar de computer grijpen. Iets onderzoeken, iets nieuws aangrijpen.

Maar mijn benen beslissen even van nee. En dus probeer ik stil te blijven liggen en de pijn te doorstaan.

Dat lukt even en dan begin ik weer te bewegen. Ik wil een boek pakken, even buiten zitten, de zon opzoeken.

Het gaat automatisch, het is het aard van het beestje

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0