· 

In het gras: Dagdromen

Ik lig in het gras, starend naar de blauwe hemel. Mijn voeten raken de sprietjes en er kriebelen beestjes over mijn tenen. De zon brandt op mijn wangen.

Dat is helemaal niet zo, maar ik maak het zo. Dat is leuker voor mijn blog. Het schrijft lekkerder weg dan dat ik zit te dagdromen en te fantaseren op de bank in het donker.

 

'Dagdromen is een krachtig wapen tegen verveling en afstomping,' schrijft Suzan Smit in haar nieuwe boek 'de wijsheid van de heks'. En dat heb ik geweten als kind. Uren kon ik fantaseren in mijn bed waar het veilig was van alle ongemakken en onrust in het ouderlijk gezin.

'Gebruik je dagdromen om je lekker te laten wegvoeren van de buitenwereld die zich steeds zo sterk opdringt'.  En dat doe ik later.

Soms voel ik me stom over mijn eeuwige gedagdroom over de toekomst. Ik lijk vaak nog meer te genieten van de fantasieën over de liefde en het leven dan dat ik het echte leven en de liefde grijp.

Er zit schaamte op. Ik denk dat ik wat moet doen.

Toch maakt deze eigenschap me rijk. Want niets maakt me zo blij als in de zon te zitten dromen met een glas wijn over het leven en de liefde en over hoe de toekomst kan zijn.

En gelukkig wordt dat door deze schrijfster geprezen. Dat kinderlijke wezen.

Lekker dagdromen allemaal!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0