sit back

'learn to sit back and observe. Not everything needs a reaction' Dat is de spreuk die ik vandaag lees op internet. Dat klinkt als erg toepasselijk voor wat ik deze twee dagen aan het doen ben. En het klinkt ook aardig mindfullness: een kunst die ik even een beetje vergeten ben.

 

De afgelopen weken ben ik erg bezig met het wel en wee van de bewegingen in mijn hoofd en lijf. Of eigenlijk bezig met wat er wel en niet leeft. Alles wat ik wel en niet voel valt me op. En ik ben naar een verklaring op zoek. 

En ik hou ook erg van oplossingen. En het ergste is: dat kan ik de hele dag. En dat maakt me druk in het hoofd en het zorgt voor stress, 

Maar gister en vandaag treed ik op. Ik voel, ik hoor, ik neem waar. En het belangrijkste: ik laat.

Voel ik dit, dan neem ik dat waar en accepteer ik dat of ik accepteer het niet. Maar dat is het dan. Ik voel overal een punt aan het eind in plaats van tig komma's.

 

Er gaat een hoop in me om op zo'n dag, maar het wordt er met al die punten wel wat rustiger van.

Want ik zit achterover en ik neem waar. Want niet alles wat mijn hoofd en lijf vertellen heeft meteen een reactie nodig.

Ik leer.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0