· 

Plezier

Een fijne tekening en een kop koffie met een zelfgebakken brownie, later wat swingen op muziek in de keuken. Dat is het resultaat van vandaag. Oja, en een gevoel van liefde met een lach. Ik pak mijn boek erbij.

'alsof we alleen als persoon kunnen groeien als we lijden. Terwijl dingen die plezier geven nooit tijdsverspilling zijn', lees ik. En dat maakt het genot van een extra kop koffie extra groot. Want het mag volgens de schrijfster, en het mag van mijzelf.

 

Waar ik het ben verloren weet ik niet. Uren dansen in de kroeg en me helemaal laten gaan, dat kon ik altijd goed. Genieten van de kleine dingen ook. Maar echt veel plezier schonk ik mezelf mijn hele leven denk ik wat te weinig.. Als kind al nam ik mijn taken heel serieus. En later mijn levenslessen ook. De laatste tijd denk ik veels te veel na over het goed doen. En eerder 

dan dat ik slaag, lijkt plezier ook even niet te mogen.

Het altijd maar moeten lijden, lijkt wel een les van de laatste tijd. Ik weet niet waarom ik mezelf zo kastijd.

Maar het terugvinden van het geluk in de kleine dingen: een boek, een wandeling in de zon, het maken van een tekening of het hebben van een goed gesprek. Het doet me herinneren aan het geluk en het plezier.

En ik neem me dan ook voor weer meer te mogen genieten van de dingen. En jij mag dat van mij ook;-)

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0