· 

Het lichaam praat

Al eerder leerde ik dat het lichaam praat. Een artikel over de wijsheid van het lichaam doet me aan deze wetenschap herinneren. Een lichaam vertelt natuurlijk over wat je nodig hebt, het nodigt je uit om plezier te hebben en het leert je waar je grenzen liggen. 

In de tijd dat ik voor het eerst bewust met de stemmen van mijn lichaam te maken kreeg was een verdrietige periode. Het lichaam vertelde me namelijk veel over mijn verleden.

Dat betekende dat er misbruikherinneringen in opgeslagen lagen en dat was natuurlijk heftig om mee te maken.

 

Al een paar maanden praat het lichaam opnieuw tegen mij. Ik word alleen dit keer niet wijs uit de brei. Ik weet alleen dat het niet meer functioneert als mij. Ik schaam me ervoor dat ik haar niet op tijd heb verstaan en gegeven heb wat het nodig heeft. Maar een andere wijsheid vertelt me dat het nooit te laat is om dat alsnog te doen.

 

En dus doe ik yoga, zit ik stil, vraag ik en luister ik. Het vraagt heel wat opgraafwerk om te weten wat het mij vertelt en hoe en of ik het herstel. Maar ik ben volhardend in mijn taak. Want het is de liefde waard.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Albert (woensdag, 25 mei 2022 16:28)

    Komt allemaal langzaam goed Iris.