· 

Fake it till you make it

Gedachtenkracht, ik geloof daar wel in. Wat je positief en negatief denkt, kun je ook daadwerkeljk op die wijze aantrekken. Ik heb zelf de afgelopen tijd negatief gedacht over het functioneren van mijn lichaam en ik heb het idee dat ik het daarmee ook negatief beinvloed heb.

 

Ik zit bij A. op de stoel en uit daar de zorgen die ik maak over mijn lijf. Ik zit er gelukkig wel met iets meer vertrouwen dan vorige week. Want ik ben inmiddels gaan geloven dat ik alles met een positieve mindset weer positief kan beïnvloeden.

We hebben het over deze gedachtenkracht en zij raadt me onder andere een boek aan. 

Het gaat over het opnoemen van affirmaties waarmee je op een positieve wijze de dingen die je nodig hebt en wilt, kunt aantrekken in je leven.

'weet je, beken ik haar, bij sommige gedachtes die ik nu uitprobeer over mijn lijf, geloof ik gewoon niet dat het gaat gebeuren,'

'FAKE it, till you MAKE it,' is daarop het antwoord van A.

Gewoon doen alsof je het gelooft, legt ze uit. De gedachtes en affirmaties gewoon op blijven noemen ook al geloof je er geen biet van.

 

Ik grinnik als ik die middag op het zandpad in mezelf een aantal affirmaties opdreun waarvan ik het bestaan of het verwezenlijken nog niet geloof. Nog niet, want wie weet ga ik ze door het opnoemen op een dag toch wel geloven. En wordt het toch waar. Dus, gewoon proberen maar.

Reactie schrijven

Commentaren: 0