· 

bewegen versus stil staan

De laatste tijd ben ik wat in de war. Ik zit niet zo goed in mijn lijf. En daardoor weet ik ineens niet wat het beste is voor mij.

Waar ik eerst altijd met gemak 3 rondjes op een dag liep, voel ik me nu angstig en onvrij.

Ik ben het contact met mijn lichaam wat kwijt.

Ik weet niet goed wat het vraagt, waar het water me heen draagt. Wil het rust, wil het eten, wil het liever een boekje lezen? Ik kan het niet vinden, ik voel me rusteloos en bang.

Toch ben ik 2 dagen geleden maar weer in de bewegingsslang gestapt en maar flink gaan blokken op mijn rondjes door de natuur om mijn geest te verschonen en mijn lichaam maar gewoon weer eens te gaan voelen.

En dat werkt!

Ik voel me gesterkt. Ik kom weer meer in contact en val 's avonds met gemak in slaap. De angst is niet verdwenen, want er voelt iets niet in evenwicht in mijn benen, maar toch blijf ik me maar bewegen.

van de bank naar de natuur, naar mijn bed, naar mijn tafel, naar mijn schrijfschrift. Ik zet door, want ik wil weer met de kop ervoor! Gewoon, zijn, vrij, als mij, de twijfel voorbij....... lekker bewegen en op tijd weer even stil staan.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0