· 

Zwaaien

Soms is er niet zoveel voor nodig om iemand een goed gevoel te geven. Uren luisteren, boodschappen doen, iemand helpen met een klusje, kaartjes sturen. Soms kan het nog veel simpeler dan dat. Gewoon even zwaaien, wat een goed gevoel geeft dat.

 

Iedere dag als mijn buurman de hond uit laat, zwaait hij even naar mij achter het glas. In de tijd dat het niet zo goed met me ging, checkte hij met een duim omhoog of omlaag zelfs even hoe het er voor stond. Maar nu is het het simpele zwaaien dat iedere dag voor een lach zorgt.

 

In de coronatijd zijn er wel acties geweest om naar bejaarde mensen te zwaaien. Heel leuk en het werkt dus ook echt. Ik ben niet bejaard, maar heb zeker wel teveel uren alleen doorgebracht en ben op lange dagen ook wel eenzaam geweest. Het geeft dan een fijn gevoel als ik door het dorp fiets of wandel en iemand even zijn hand naar me opsteekt. Want niet alleen de buurman zwaait, in dit dorp zit er heel wat vriendelijkheid bij. Dus met enige regelmaat wordt er even de hand naar me opgestoken en dat voelt dus fijn.
Het is een wonderlijk, maar simpel middel om me even gezien en gekend te voelen.

 

Zelf doe ik het ook. iedere dag dat ik mijn rondje naar het zandpad pak, zwaai ik even naar mijn overbuurtjes. En ik hoop dat ik hen daarmee net zo'n goed gevoel geef als de buurman mij.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Jolanda Dekker (dinsdag, 25 mei 2021 12:37)

  Ik zwaai met liefde terug hoor
  En inderdaad kan het je gevoel even opliften
  Groetjes

 • #2

  Iris Bankje (dinsdag, 25 mei 2021 12:50)

  Haha leuk jolanda! groetjes