· 

Op reis

Voor fotofabriek mag ik foto’s uittesten. Retro foto’s. Dat vind ik leuk, want ik hou van alles met foto’s. Het doet me denken aan vakantie. Aan op reis gaan en een ouderwets kiekje plaatsen aan het eind van de dag. Of maanden later nog door je fotoboek heen scrollen.

 

Het is alweer een tijdje geleden dat ik op reis ben geweest. En zoals voor de meeste mensen, zit het er door de coronatijd ook niet snel aan te komen om weer op reis te gaan.

Ze zeggen wel dat de kunst van het leven is, te doen of je thuis op reis bent en dat doe ik dan maar zoveel mogelijk.

Daarom reis ik in eigen land en fietste ik dit jaar van Willemstad naar Canada. Op het zandpad achter mijn huis, waan ik mij in de wind soms net alsof ik op het strand ben. En met uitzicht op de toppen van de naaldbomen voel ik me net in Scandinavië.

Ik stuur kaartjes met liefs van mij uit het plaatselijk zand. En met het wandelen ontmoet ik andere wandelaars, net als onderweg op reis.

Ik ontmoet de zon en de maan en ga elke keer de uitdaging met een nieuwe route aan.

Maar ik mis nog wel het grote reizen: de nieuwe omgeving, het grotere avontuur. Het zwemmen in meren, het bepakt met alleen een rugzak de trein instappen. Nog niet weten waar je slaapt, het opsnuiven van een andere cultuur etc.

Het blijft een beetje dromen en geduld hebben en tot die tijd dus blijven doen alsof ik thuis op reis ben. Zometeen dus maar beginnen met mijn zweedse mailtjes te typen en dan een wandeling naar ergens.

 

https://www.fotofabriek.nl/foto-afdrukken/

https://www.fotofabriek.nl/

 

https://www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken/

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Lieneke (donderdag, 13 mei 2021 20:36)

    Wat een toffe stukjes schrijf je Iris! Heel fijn om te lezen!

  • #2

    Iris Bankje (vrijdag, 14 mei 2021 12:14)

    Dank je lieneke!