· 

Repeat

Ik lees een stukje van een coach. Dat gaat over je verhaal veranderen. Dat spreekt me aan, want ik speel en leef al een poosje hetzelfde verhaal.  Een beetje een eentonig verhaal dat hapert en hangt. Het komt maar moeizaam op gang en soms voelt het of ik op een oneindige 'repeat' knop sta.

En daar wil ik wel van af.

 

Steeds vaker hoor ik mij het zelfde riedeltje opdreunen. En dan vooral die van het stukje wat er niet lukt. Want het gaat beter, maar ik ben zat van het tegen de lege dagen aan kijken. En dat blijft. Ik voel me niet meer prettig in de leegte en ik wil graag een eigen bedrijf. Ik wil iets doen, maar het komt niet van de grond. Ik wil uit de leegte, maar ik slaag nog niet echt in dat pad. En zo neurie ik dat liedje wat. 

 

Kortom is het bij mij al een paar jaartjes een verhaal die samengevat kan worden in het verhaal 'ik doe mijn best, maar ik loop vast'. Mijn verhaal word een beetje saai en ik durf niet goed op de pauze knop te gaan staan.

 

Ik wil een sprankelend verhaal, een nieuw verhaal. Vertellen dat ik ergens mee bezig ben, praten over mijn dromen en de leuke dingen die ik zoal gedaan heb in een week. Ik wil vertellen dat ik onderweg ben en een beetje begin te zingen van de dagen en de leuke dingen op mijn weg.

Natuurlijk probeer ik met enige regelmaat meer naar de positieve dingen te kijken en maak ik ook af en toe een klein stapje vooruit, waardoor mijn verhaal lichtelijk verandert, maar in grote lijnen blijft het helaas gelijk.

 

En dus ga ik op zoek, op zoek naar het sprankelende verhaal, het verhaal dat ik wel graag wil vertellen. Daarvoor moet ik het een beetje wakker schudden. Even op pauze gaan staan, even goed kijken en luisteren naar de boven en de onderkant van mijn verhaal. Ik wil af en toe even op vooruit of terug spoelen drukken, om te zien waar we heen kunnen gaan. Om het een beetje in beweging te krijgen.

En dan in plaats van op repeat op PLAY drukken.

Reactie schrijven

Commentaren: 0