· 

Betekenis

Soms kan het een hoop doen, 1 vraag of opmerking. Daar kan soms een heel gesprek niet tegenop.

Ik ben nogal zoekende, worstelende, kan ik beter zeggen, met mijn lege dagen. Waar ik kort geleden deels een oplossing voor vond. Dat dacht ik ten minste.

Helemaal zat en gek van het iedere uur bedenken wat ik moest doen, zocht ik een baantje als begeleider om weer even op te starten met het 'normale' werkende leven.  De leegte lijkt echter niet zomaar gevuld. De groep is vrij zelfstandig waardoor ik eigenlijk meteen net als in mijn dagelijks leven stuit op het zelfde probleem: het opvullen van de tijd.

De collega die me inwerkt treft het raak 'wat is de bedoeling of betekenis van dat precies hetzelfde thema ook in werk mijn pad raakt?

Ik heb geen antwoord op de vraag, maar het is wel precies wat leeft van binnen. Wat voor betekenis heeft deze leegte vandaag de dag nog?

Als ik thuis ben, bemerk ik voor het eerst eindelijk weer een bepaalde rust van binnen.  Niet omdat ik het antwoord inmiddels al heb achterhaald, maar omdat het blijkbaar is wat ik heb gemist.

Een klein of groter gesprek over de diepere betekenis van het leven. Het geeft me rust als ik me met iemand op dat pad kan begeven. Dus heeft die ene vraag, me zomaar wat rust gegeven. Dat ik even weer contact heb gehad met het grotere geheel, de bedoeling en de vragen over het leven.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    albert (vrijdag, 14 augustus 2020 15:09)

    hoop dat je vaak even daar mag zijn, en je lekker voelt nadien