· 

Wie wint

De vraag is 'wie wint er vandaag' Ik kan soms nogal opgesplitst in delen leven. De laatste tijd gaat het nogal vaak tussen de zijde van de angst, de zorgen, de onzekerheid en de zijde van de meer 'pluk de dag'mentaliteit en vrolijkheid.

Waar er rechts af en toe echt niet zoveel aan de hand lijkt te zijn, er veel gelachen wordt en ik zelfs trots kan zijn over wat ik heb geregeld binnen korte tijd. is links degene die zich nog altijd of misschien nog wel erger zorgen maakt om de leegte en het gemis dat mijn leven kent. 

En de vraag is, wie wint de strijd? Of wie laat je winnen. Soms is dat geen vraag, want degene met verstand van angst zal weten, angst dringt zich nogal aan. Dus soms is er echt niet zoveel aan te doen en is het vooral heel naar dat de angst zo allesoverheersend klinkt.

Maar helaas betrap ik mezelf er ook maar al te vaak op dat als de zon rechts aan de hemel gloort, ik de angst en de zorgen er even gauw overheen laat springen en meestal toch laat winnen.

Precies, er blijft geen ruimte voor het vrije blije kind in mij. En dus wordt het tijd dat ik de samenwerking vind. Want ja, ik moet zeggen, ik hou ook niet zo van het negeren van de tegenwind. Het angstige meisje in me helemaal in de steek laten terwijl ik er lekker op los vier, is iets wat ik niet echt aardig vind.

En dus tracht ik tegenwoordig met een lach in de zon te lopen en rechts te zingen, maar mijn linkerhand wel vast te houden voor het meisje dat het leven even o zo spannend vindt.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    albert (donderdag, 13 augustus 2020 12:36)

    wordt tijd dat je eens lekker voor je werk bezig gaat, mooi met andere mensen bezig zijn, iets leuks gaan doen, lekker je zorgjes vergeten, komop Iris, ga ervoor:)