· 

Een mooie plek

Plekken kunnen bijzondere dingen met je doen. ze kunnen je inspireren, inbedden, welkom heten. Soms voel je je onverklaarbaar goed of juist onverklaarbaar slecht op een plek of geliefd of vrij. Er hangt iets in de lucht, de omgeving is er fijn.

Gister liep ik een rondje op een oude plek, bij een oude plas. Het vervulde mij. Het ziet er daar uit als vakantie en alles ademt en leeft als 'ik ben op reis'. De combinatie van de bomen en het blauwe water maken het net een paradijs.

Herinneringen van eerdere uitjes naar deze plek versterken het effect.

Het is net of ik er niet alleen ben en meer ingebed.

Hoewel het heerlijk vertoeven is in mijn nieuwe omgeving en de natuur me een ander soort 'vrij' laat inademen is er toch ook iets wat er hier mist voor mij. Een stukje bekend, iets vertrouwds, iets van mijn thuis.

En gister was ik dus een beetje op reis. Op reis naar de bekende weg. Vond ik een klein stukje van de oude liefde terug tussen de bomen, het water en de wind. Het leven liet zich weer stromen in mij. Want ik hou er van om op reis en op mooie plekken te zijn.

Reactie schrijven

Commentaren: 0