· 

informatiebron

Het kan echt heerlijk zijn om een intuïtie te hebben waar je op vertrouwen kunt. Een soort tweede stem. ‘je gaat wel een mailtje terug krijgen’ hoor ik een stemmetje in mijn hoofd. ‘Hij gaat wel iets zeggen wat je niet leuk vindt’

Prima, antwoord ik naar mezelf. Ik heb liever een antwoord dat ik niet leuk vind om te horen dan geen antwoord. En zo is dat mijn hele leven al. Natuurlijk zijn er periodes geweest waarin ik te kwetsbaar ben geweest voor andermans eerlijkheid en waarin ik niet op kon komen voor mezelf. En ik zeg niet dat ik nu een harnas draag en dat ik overal maar tegen kan. Maar ja, ik heb waarheid en eerlijkheid hoog in het vaandel staan. Iets te hoog, volgens sommigen misschien.

In mijn mailbox glinstert het antwoord waar ik op wacht. Mijn hart bonst, want het is inderdaad niet het antwoord dat ik het liefst had gehad. Maar eerlijk is hij wel. En dat maakt me blij.

 

Want ik heb liever dat de mensen eerlijk zijn. Helaas of gelukkig voor hen krijgen ze altijd een stortvloed aan eerlijkheid terug van mij.
En zo’n intuïtie, zo’n hogere informatiebron, ja is gewoon fijn. Want zo komen soms harde waarheden niet altijd meer als een verrassing voor mij. En dat kan ook gewoon lekker een beetje veilig zijn.

Reactie schrijven

Commentaren: 0