· 

Mijn eigen cadeau

Het is weer zo ver. De dag is weer aangebroken. dat de verlossing is gekomen. Dat ik klaar ben om het cadeautje aan mezelf te brengen.

Soms kost het meerdere maanden van vechten, mopperen en worstelen, slaan met woorden. Want ik wil dat de ander iets zegt. Iets zegt waar ik wat mee kan.

Ik wil dat de ander erkent, bevestigt, wat er leeft. Je hebt gelijk, ik was ook..., je ziet het goed...etc.

Natuurlijk weet ik verstandelijk dat het genoeg is om dat zelf te bevestigen, maar ja ik heb emotioneel gezien nogal een gat overgehouden aan het conflict niet te worden geloofd.

Ik kan er niet tegen als de mensen niet erkennen wat ik te zeggen heb. Als ze de feiten willen verdraaien, als ze gaan liegen over de ogen in mijn achterhoofd. Als ik na drempels eindelijk durf te zeggen waar het op staat, dan hoor ik graag, dat is niet raar, het is waar, ik zie het ook. Je hebt het niet verkeerd waargenomen.

Ik heb niet veel nodig. Met erkenning maak je me o zo blij. Daarmee heb je me alle liefde haast gegeven die ik nodig heb.

Het met me eens zijn is niet nodig, allerlei liefs beloven ook niet, maar 'ontken me niet' dat zal vast later op mijn grafsteen staan.

Want als dat gebeurt, dan komt het monster in mij naar boven. een onaangenaam wezen dat op allerlei manieren vecht om het gedaan te krijgen, dat jij dat zegt. 'jij bent niet gek'

'je hebt het goed bekeken'

 

Maar ja meestal komt dat dus niet. Dat is natuurlijk de hele clue van lessen in het leven. Iemand gaat dat niet geven. Hoe sluw, lief, aardig ik daarom vraag of vecht. 
Maar gelukkig kom altijd die ene dag en dan komt uit het monster een lief meisje naar boven. Die het mij wel wil beloven. Het heeft gezwoegd en gezweet en de twijfel en afhankelijkheid weggenomen.

Nu hoeft niemand meer over de brug te komen. Me te bevestigen in dat ik het goed heb gezien. Het maakt ineens niks meer uit of je het wel wilt zeggen of niet. Want ik heb me mijn eigen cadeau weer gegeven. een cadeau zo groot als het licht. ' Levensecht, ik heb mezelf goed waargenomen en tegen mezelf gezegd 'jij bent het echt'

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0