· 

Simpel hout

Simpel, hout, handig, gemakkelijk, leuk gezellig, ik hou er van. Een klein kistje van ikea. Ik ben dol op die dingetjes en op ikea, En op hout. Vanmiddag trof ik een oude bekende van de pabo in de ikea en dat deed me niet toevallig aan een ander kistje denken.

Alweer 15 jaar geleden sprong ik van een kistje, stond ik boven op een kistje, schreeuwde op een kistje, zat ik in een kistje en rende ik om een kistje heen. En wat was dat een feest, dat dansen om dat kistje heen, met mijn mutsje op.

Een kistje was HET decor van de voorstelling waarin ik speelde. Als een heus morretje zocht ik naar de honing om me heen.

Niet alleen het spelen en de mensen er om heen, maar ook het hele repeteren en de gezelligheid was gewoon leuk! En ik weet nog dat ik het destijds zo jammer vond dat ik het kistje niet meenemen kon.

 

Zoeken naar de honing doe ik nog steeds,iedere dag. En het is eigenlijk even moeilijk vinden als in de voorstelling.

Maar de zoektocht is er eentje die helaas wat minder zoet zijn mag.

Vanmiddag werd het direct tranen geblazen met die oude klasgenoot, omdat een ontmoeting met mijn verleden soms een heftige confrontatie kan zijn. Maar dat mocht niet baten. Ik genoot van mijn gratis koffie en zweedse balletjes en droomde heerlijk weg.

Ik droomde over hoe zoet de honing straks zal zijn als ik me door alle pijn heb heen geslagen. Ik droom van de ontmoeting en van hoe hij zal smaken. Ik zag het al glinsteren van ver.

Want het is tijd om mijn dromen na te jagen. Ik kom net weg bij de uwv. Ik kan mijn boek gaan maken en wat zal ik dan gelukkig zijn.

Ik loop weg, met mijn kistje, op weg naar de kassa, heel tevree.

Eentje van kleiner formaat dan destijds. Eentje waar ik niet op springen ga, maar zeker met een glimlach in elkaar sta te schroeven.

Want ik ga er wel een beetje mee spelen. Al mijn kleurtjes komen er in.

Soms kan een klein stuk simpel hout een mens toch gelukkig maken. Het kan het laten lachen gieren en brullen en zich met prachtig bezielde dingen laten vullen.

 

een gezellig kistje voor mij, ik ben weer blij.

Reactie schrijven

Commentaren: 0