· 

Dansen

Graag dans ik een beetje door de kamer. Ik heb altijd graag gedanst. Tot vervelends toe voor vriendinnen in de kroeg die soms ook gewoon even een drankje wilde drinken. En niet perse weer door mij van de barkruk af gepusht wilden worden. Want dat kon ik periodes lang niet. Een drankje drinken. Niet zonder direct met de muziek mee te willen bewegen en eigenlijk niet meer kunnen luisteren naar het gesprek.

Afwachtend op de leukste liedjes en anders het liefste weg. Want dat was gewoon nou eenmaal waarvoor ik kwam in de stad, om te dansen, niet voor het goede gesprek.

Inmiddels lijkt dat ver weg, als het om een kroeg gaat. De tijd in Assen is nou eenmaal gewoon een beetje voorbij. En ik heb nog geen nieuwe dansplek ontdekt rondom Boijl heen. 

Tja, wie gaat daar dan ook wonen? Ik moet toegeven, voor een dansje en een drankje is het ronduit een slechte plek.  Al heb ik het hier met het nieuwjaarsfeestje op de dansvloer best naar mijn zin gehad.

Vaak of niet, de danslust vermindert niet. Gelukkig. Sterker nog, hij komt weer steeds meer terug. Want zo heb je dat soms met periodes meer schrijven, meer dansen etc en dan weer even niet.

Er is wel iets bijzonders en vreemds met mijn dansen aan de hand. Ik dans iedere keer anders, iedere keer net niet als mezelf of eigenlijk dans ik met iedereen in mijn ziel.

Ik herken in mijn pasjes de ene keer mijn broers, de andere keer mijn zus. En dan voel ik me swingen als die vriend of vriendin. Het is of ik alle pasjes ken. Niet die van voor naar achter, maar wel die van hen en die van mezelf. Van al die mensen die ik ooit heb zien dansen. En iedereen danst eigenlijk even goed. Weliswaar geen kroeg, maar gezellig is het wel en er zit dus ook zeker variatie in.

 

Vandaag doe ik in het donker nog even een rondje om de kerk. Niemand ziet me, dat is dan weer het voordeel van dit dorp. En dus doe ik voor de verandering mijn dansje op straat. 

Op de heen weg dans ik die en halverwege de weg draai ik een rondje die lijkt op die. En dan nog een stukje verder swingen ik met mijn heupen en dans ik zoals een rapper dat doet........ en dan zie ik een vallende ster!

 

 

En ik wens, ik wens, dat ik nog heel lang dansen mag. Wie weet nog op een andere leuke plek.

Reactie schrijven

Commentaren: 0