· 

Een zonnige dag

Een kijkje in mijn werkloze dag, in deze ene dan;-)

Soms is het verschrikkelijk, die lange dagen in mijn eentje op de bank. Jezelf ontdekken, niet weten wat je wilt, veel tijd alleen. Een ware martelgang, dat is het soms. Maar vandaag is dat totaal anders. De zon schijnt, en niet zomaar een beetje. Een ware zomerse dag midden in april. Ik heb een auto tot mijn beschikking en er zit zowaar nog wat geld in mijn portomonee. Ik hoor he het leven om me heen langzaam begint. Mensen die naar hun werk gaan fietsen langs mijn balkon. Het geluid in de stad staat aan. Ik pak rustig een ontbijtje en wrijf wat in mijn ogen en dan trek ik mijn bikini aan voor deze dag. Wat spulletjes pakken en dan binnen een half uur zit ik aan het water genietend van de zon. Ik verheug me op de eerste buitenduik van dit jaar, maar eerst lees ik nog even de krant. Ik slurp op mijn gemak aan mijn koffie en kijk wat om me heen. Het is heerlijk rustig op deze donderdagochtend en dat maakt het alleen nog maar aangenamer. Niet gestoord door teveel rumoer en andere onrust om me heen. Zo kan ik me heerlijk overgeven aan deze dag. Ik voel een briesje langs mijn armen strijken en geniet van de vogels die ik hoor om me heen. Zo meteen kan ik heerlijk gaan baden in het water en uren rondjes draaien op mijn handdoek in de zon, met mijn tenen door het zand kriebelen en misschien een ijsje eten.Ik kijk nog een keer genietend en zorgeloos rond naar het water en de bomen en het gras. Vrolijk bedenk ik me dat het voor mij vandaag net vakantie is en ik prijs mezelf daar gelukkig mee.

Reactie schrijven

Commentaren: 0