· 

omdat de leegte ook een naam heeft

Omdat de leegte ook een naam heeft, schrijf ik over haar. Er is weinig dat ik je over de leegte kan vertellen, want ja de leegte is ook maar gewoon leeg. Soms rustig en stil, soms onrustig en beangstigend als een grote lege ruimte.

De leegte heeft weinig woorden, weinig geschiedenis, weinig geheimen. De leegte heeft slechts een pad waar ik niet zo graag op wil blijven.

Sinds een poos zit ik al in de leegte en dat voelt soms als struikelen over elke keer een ander been. Want de leegte vraagt erom gevuld te zijn. En dus probeer ik haar te vullen met alles wat ik kan en in me heb. Om uiteindelijk tot het besef te komen dat zij domweg niet te vullen is. Want zij is in de week gewoon te groot. Te groot om buiten te blijven. En dus dient zij zich toch iedere keer weer aan en kan ik haar maar moeilijk bestrijden.

Natuurlijk doe ik mijn best met koffie en theetjes, eigen projectjes en fietstochten. zoek ik naar (vrijwilligers)werk, schrijf ik me een ongeluk en loop ik soms wel 3 rondjes ( uit verveling) op een dag.

Om tot de conclusie te komen dat de leegte er gewoon niet zijn mag. Zelfs mijn blogs wijden geen woorden aan haar en dat vind ik toch eigenlijk ook een beetje naar.

Want het is nou eenmaal nog een groot deel van mijn leven en daarom wil ik haar proberen hier toch een plekje te geven.

Want de leegte is niet vrij en blij, maar hoort vandaag de dag wel een beetje bij mij.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    albert (dinsdag, 28 juli 2020 11:58)

    leeg is leeg Iris, maar je komt er wel door

  • #2

    Iris Bankje (dinsdag, 28 juli 2020 12:03)

    :-)